La Boucher

Die naam La Boucher kom uit die tyd toe die eerste Hugenote na die Kaap die Goeie Hoop gekom het. Boucher is ’n van wat gedurende die Middeleeue in die Franse streek Champagne ontstaan het. Dit was ’n beroepsnaam vir iemand wat as ’n slagter gewerk het. Die naam kom oorspronklik uit die Oud-Franse woord “bochier”, wat “slagter” beteken. Die eerste Boucher-Hugenote het egter die naam La Boucher gebruik om hul identiteit te versluier toe hulle uit Frankryk ontsnap het.

Die Boucher-familie is die sesde geslag boerefamilie, maar is nou net die eerste geslag wynmakers. Die eerste geslag was Pierré Boucher, ’n Franse skaapboer wat hom in die Kaapse wynland gevestig het, ’n klein stukkie wingerd vir ander wynmakers aangeplant het en verder met vee geboer het. Voordat die tweede geslag hierdie tradisie kon voortsit, het die familie noordwaarts beweeg. Dit was eers die sesde geslag wat in 2013 na die wynbedryf teruggekeer het. In 2018 het die Boucher- en Els-families saamgespan om hierdie pragtige deel van die geskiedenis te bewaar en hulle eie passie uit te leef.

Die wingerde groei op ou granietgrond teen die hange van die Bottelaryheuwel, met die Atlantiese Oseaan sigbaar en ’n perfekte kombinasie van alles wat nodig is om volronde, vrugtige wyne te skep.

Openingstye

Maandae tot Saterdae: 09:00 - 17:00, 1

Wat Ons Aanbied

Wynproe

Oop op Sondae

Kelder Toere

Aktiwiteite

Verblyf

Funksie Fasiliteite

Toegang vir Gestremdes

Restaurant

Kontakbesonderhede

Stellenbosch

Galery

BOONTOE

Inkopiemandjie 0

Teken aan

Wagwoord herwinning

Het jy jou wagwoord vergeet? Voer asseblief u gebruikersnaam of e-posadres in. U sal 'n skakel ontvang om 'n nuwe wagwoord per e-pos te skep.

Welcome

Welkom